torstai 14. marraskuuta 2013

Talotekniikkaa ja lattia!


 Viime kirjoittelun jälkeen on tapahtunut lähinnä talotekniikan ja lattian puolesta. Räystäspellit ja rintapellin kävivät asentamassa Ulvilan Kattopellin miehet, siistiä jälkeä tekivät.

Terawattin porukka, joka huolehtii meidän talotekniikkamme asennuksesta, on ollut todella ammattimaista porukkaa. Asentajat vastailevat mielellään hieman tyhmiinkin kysymyksiin ja neuvovat. Ensimmäisellä käynnillään laittoivat saman päivän aikana sekä talon viemäröinnin että ilmanvaihdon.


Alimmaisessa kuvassa näkyy autotallin öljynerotuskaivo. Autotalliin nurkkaan tulee vesipiste niin tällainen oli pakko laittaa. Mutta tuskinpa tuosta ainakaan haittaa on :)

Terawattin käynnin jälkeen alkoikin sitten hiekan tasaus ja styroxien levitys. Suhteellisen yksinkertaista hommaa, mutta kyllä siinä silti aikaa meni.

Styroxeihin piirreltiin myös väliseinien paikat. Kyllä se vieläkin osaa hämätä silmää kun ei ole niitä väliseiniä pystyssä. Tila näyttää pienemmältä kuin oikeasti on.

Pikkuhankintoja on aina välillä tullut tehtyä, tiensä kotiin löysi myös Cariitin valokuidulla valaistava saunan lämpömittari :)
Styroxien laiton jälkeen Terawatt saapui toiseksi päiväksi paikalle. Ensin vetivät vesijohdot styroxien sisään, sitten heiteltiin raudoitusverkot paikalleen ja iskivät niihin kiinni lattialämmitysjohdot. Asunnon puolelle vesikiertoiset, autotalliin sähköllä.


Lopulta se vaihe, jota oli odotettu: lattian valu. Eilen siis saatiin kurat lattiaan. On sitä kiva katsella kun vihdoinkin on oikea lattia! Josko tänään vaikka uskaltaisi käydä jo ottamassa pari askelta :)